Om sunt şi trăiesc
Mi-am găsit a mea menire
Şi de-aia grădinăresc.

miercuri, 31 august 2011

Stii ce alegi?

Cu totii ne dorim schimbarea. Ce schimbare, cum schimbam, cine schimba si de ce? Raspunsul este simplu: TU. Ce schimbare? Aceea pe care TU o faci. Cum schimb? TU stii deja raspunsul, e in tine. Cine schimba. Cu siguranta TU. Cum schimb? Gaseste o cale si fa-o! Nu trebuie sa stagnam, sa asteptam, nu trebuie sa fim comozi. Miscare, initiativa, munca.

Bio, eco, natur... toate au aceeasi directie, intoarcerea acasa, revenirea cu picioarele pe pamant si cu capul sus, in nori. Natura ne asteapta. Noi ce am facut in timp ce natura a fost calma si a rabdat atata suferinta? Am ranit-o, am uitat-o si am ignorat-o. Pentru ce, la ce ne-a folosit? Ar spune unii: pentru a crea adaposturi, sate, orase, sosele, pentru hrana, pentru imbracaminte, etc. Perfect de acord, daca ar fi fost numai atat. Insa este mai mult de atat. In spatele celor spuse mai sus sta ascuns „profitul” si-si pileste unghiile. Unghii pline de toxicitate, inconstienta si ignoranta.

Bio, eco, natur... sunt in acelasi timp si o capcana pentru noi. Salam bio? Nicio problema, de doua sau de trei ori mai scump. Sapun eco? Cum sa nu, dublu pret! Haine de piele naturala? Este, scumpa si patata de sange. Vedeti voi, vrem cu totii sa fim eco si cu totii ne indreptam spre „produse”. La fel ca inainte. Atunci unde este schimbarea? Este ca nu este.

Bio, eco, natur... Nu inseamna numai „produse” bio, eco sau naturale. Inseamna si mod de viata bio, eco, natural. Adica mananc bio, dar nu daunez planetei; imbrac haine eco, dar nu omor alte fiinte, locuiesc in case naturale, dar nu defrisez paduri pentru a-mi face casa din lemn. Constructii eco nu inseamna din materiale naturale (lemnul e natural numai viu, scandura nu mai e naturala), ci materiale care sa provina din natura, sa nu dauneze naturii si celor din jur si, sa fie vii. 

Hrana bio nu inseamna numai carne, nici macar numai plante. Mai exista si hrana spirituala, care desigur e tot naturala, numai ca nu o mai tinem minte.

Hainele pot fi si din plante sau nu pot fi. Ti-e rusine de propriul corp, atunci de ce-l mai ai? Desigur, ca sa ajungem aici ne mai trebuie vreo cateva sute de ani. Deocamdata sa facem trecerea de la carne la plante. De la beton la lemn. Cu toate ca se poate face trecerea mult mai rapida. Depinde de ce alegem. Iar ceea ce alegem sa fie din inima pentru Inima.

Hai sa ne facem singuri totul. Locuinta, hrana, tehnologia, stilul de viata, toate sa ni le facem fara ajutor de la cei care ne ofera „produse”. Pentru ca acesti profitori numai un singur lucru-l stiu: Bani, bani si iar bani. Sunt cu ochii pe noi ca pe butelia de aragaz. Cand ne dorim schimbarea sunt si ei acolo, ne schimba si ne produc ce noi ne dorim. Scopul lor este de a ne avea sub control. Au insa o slabiciune: atunci cand nu mai au clienti ce se intampla oare? Cerere zero... oferta sa tot fie ca nu ne intereseaza.

Este o vorba: te nasti singur, mori singur, dar traiesti inconjurat de oameni. Nimic mai adevarat, doar daca acei oameni de care esti inconjurat nu te manipuleaza. Cand alegi sa nu mai fii manipulat traiesti printre ei dar esti singur. Esti singur astfel tot timpul. Dar de fapt nu esti. Esti impreuna cu Tine, Divinul din tine.


Totul poate fi inceput de la zero. Absolut totul. Daca esti deschis si sanatos vei face lucruri marete. In sensul ca nu iti este frica si nu esti bolnav. Frica blocheaza si boala intareste frica. Nu ai frica nu ai boala. Nu esti bolnav nu iti este frica.

Ma refer la boala ca boala a mintii, iar la frica ca lipsa a iubirii. Iubirea Suprema, nu cea „produsa” de cei din media. Ca sa iubesti cu adevarat trebuie sa fii nebun. Sa vrei sa schimbi chiar daca ceilalti nu te sustin, sa vrei sa fii sanatos chiar daca ceilalti te cred „bolnav”. Insa sa stii un lucru. Cei nebuni sunt ei, dar lasa-i sa creada ca sunt normali, nu merita sa-ti risipesti energia cu ei, pentru ca TU ai alta energie, una mai iubitoare si mai mareata.

Boala mintii este fixatia, montarea, atasamentul, obisnuinta, rutina. Sa va dau un exemplu: afli ca esti bolnav. O veste cumplita. Devii trist. Respecti cu strictete prescriptia medicului, iar in fiecare an iti prescrie alte medicamente „mai bune” (mai scumpe) si mai multe daca se poate. De ce? Pentru ca esti bolnav, din ce in ce mai bolnav. Boala se agraveaza. Esti in pragul disperarii. Ai da orice sa te salvezi. Ce faci mai departe? Accepti noua prescriptie, renunti, mergi la biserica, ce faci?

Boala e de fapt ceea ce tu faci dupa ce afli vestea. Te fixezi pe boala sau mai bine spui: am inteles, sunt bolnav, undeva in viata mea am gresit. Cu ce am gresit? Voi cauta si voi gasi raspunsul ,iar atunci voi fi eliberat de boala. Nu este aceasta o alegere mai avantajoasa? Sa gasesti avantajul in dezavantaj, este sanatate curata! Nu medicul te vindeca, nici macar medicamentele. TU te vindeci prin alegerile pe care le faci. Iubirea care e peste tot si in tine vindeca. Te vindeci prin Iubire si Iubirea vindeca prin tine.

Sa lupti cu boala, cu organismul TAU, destinat a fi perfect, sa nu accepti boala, asta este boala de fapt. Pentru ca de aici urmeaza sa te fixezi pe ea, sa ai rutina: in fiecare zi la ora cutare iau medicamentul cutare. Mananc doar asta pentru ca restul nu am voie, fac asta pentru ca numai asta am voie. Deci iti trasezi limitele. Iti cladesti singur zidul invizibil din fata ochilor. Zidul fricii.

Stii tu, nu banii sunt de vina, tu esti tot timpul vinovat pentru ca crezi ca unicul lucru pe lumea asta este banul. Scopul tau este banul. Ai plecat de la o alegere gresita care va duce la golirea paharului sanatatii. Sunt si alte valori mai marete decat banii. Onoare, curaj, cinste, politete, sinceritate, toleranta, dreptate... Acestea unde sunt? Stau si asteapta la fel ca si natura. Nebune, redobandeste-le!

Vreti sa faceti asta si cealalta. Nu sunteti sustinuti, nu sunteti lasati. Nu sunt ei vinovati, voi sunteti pentru ca renuntati. Ei isi fac treaba lor, voi de ce nu o faceti pe a voastra? Mergeti inainte cu fruntea sus, calmi si intelegatori. Fiti mareti, asa cum trebuie sa fiti. Stiti ce aveti de facut.